Топ 10 книги, които не просто информират, това са книги които трансформират.

Книгите не са подредени по възходящ ред и няма значение коя от тях ще изберете. Всичките са уникални и могат да помогнат за промяната във Вас.

Прочитайки тези книги, човек може не просто да опознава и разбира нещо ново за света. Човек се променя и изгражда една по-добра своя версия. Дълги години смятах, че четенето е отживелица и че има нови модерни форми за учене и получаване на нова информация, но нещо много силно ми убягваше. Четенето, четенето е магия. Четенето е медитация. Четенето е най-доброто упражнение за фокуса и концентрацията. Четенето успокоява и обогатява.

 Подбрал съм 10 от книгите, които прочетох последната една година и които ми помогнаха да се подобря във всяка една сфера от живота си.

  1. Седемте навика на високоефективните хора.

Обикновено книгите притежават от една до три важни и главни идеи в себе си. Книгата на Стивън Кови обаче, е едно от малкото качествени изключения. В нея има толкова много революционни идеи, толкова много психология и всички те са преплетени в 7 супер полезни и практични навици. Книгата се е превърнала в гръбнак и основа на много бизнес организации и успешни хора.

 

  1. Вълшебството.

Това е една от тези книги, за които не се говори. Една от многото. Тя е този диамант, скрит във въглена, чакащ да бъде открит и да трансформира живота ти, из основи.

Ако искате да разберете нещо за БЛАГОДАРНОСТТА, това е книгата. В нея ще откриете 28 упражнения, за развиване на най-важната човешка способност. Способността да бъдем благодарни и удовлетворени. Защото, както знаем дори големият успех, без удовлетворение е чисто и просто, поредният провал.

 Ронда Бърн, създател на Тайната е събрала изключително съкровище в книгата си ВЪЛШЕБСТВОТО. В нея има компилирано за БЛАГОДАРНОСТТА от най-известните и допринесли за човечеството хора.

 

  1. 10X  на Гран Кардон.

Потопен в света на наркотиците и отчаянието, Гран Кардон прави обратен завой и в момента е един от най-богатите , уверени и влиятелни мотиватори в Америка. Състоянието му възлиза на стотици милиони долари, но това въобще не е най-важното за него. Ако искате истинска, практическа мотивация, книга, която да ви задейства, да бъдете x10 във всичко, което сте правили до сега, това е вашата книга.

 

  1. Мислещият Човек на Джеймс Алън

В тази книжка от 84 малки странички, ще можете да разберете и да си припомните много за себе си, за своите мисли и за това, че ЖИВОТЪТ ни изцяло зависи от нашите мисли.

„ Тялото е слуга на ума“  „ Съмнението и страхът са големите врагове на знанието и онзи, който ги насърчава, който не ги пресече в зародиш, се препъва на всяка крачка“   Това са само два от бисерите в тази безценна малка книжка.

 

6 . Силата на настоящето. Екхарт Толе

Бъди тук и сега, защото „някой ден „ не е ден от седмицата , нито от календара.

Тази дълбока книга извърши една от трансформациите в мен. Тя ми напомни и ме накара да изживея моменти от детството си, когато нямаше значение къде съм, с кой съм и колко пари имам в джоба. Толе ми припомни за силата на това да бъда тук и сега, където страхът не съществува.

 

5 . Как да преодолеем безпокойствието и да се насладим на живота.  Дейл Карнеги

Когато разказвах на един приятел за тази книга, той ми спомена, че това била библията на неговия доктор. И в интерес на истината, вече е публична тайна, че най-големият фактор за болестите и човешките страдания е стресът и страхът. В тази невероятна книга, ще откриете изключителни истории, съвети и начини да се отървете от притесненията и тревогите си.

Лично за мен, една от загадките на живота е страхът и в разбирането и преодоляването му намирам смисъл и щастие. Тази книга ми помогна много.

 Книгата е прожектор, способен да разсее и най-големите човешки страхове. 

 

  1. Да прецакаш дявола. Наполеон Хил

Тази книга дава на човека ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Като се осланя на уменията си да достига до корена на човешкия потенциал, Наполеон Хил изучава и обяснява всички онези фактори, чрез които , ние хората, възпрепятстваме собствения си успех-страхове, негативни мисли, вредни навици, склонност към мързел, отлагане и отчаяние, и ни помага да открием дявола в себе си и да го надхитрим и обезвредим. Ако искате да спрете да се носите по течението, тази книга е вашият спасителен пояс.

 

 

  1. проДАВАЙ на Юли Тонкин

Невероятна книга, пълно ръководство за личностно развитие . В нея Юли е събрал изключителна палитра от тактики, психологически принципи и истории от собственият си опит.

И тук не става въпрос просто за продажби , тук става въпрос за много повече. Радвам се, че именно от България излизат такива книги и се радвам да познавам Юли, който не просто говори, но и действа и вдъхновява с примера си хиляди българи да направят промяната в себе си и да се срещнат с по-добрата си версия.

 

  1. 100 начина да мотивираш СЕБЕ СИ. Стив Чандлър

В тази книга ще откриете 101 тактики как да се мотивирате и подобрите.

„ Има вещества, които може да използвате, за да се мотивирате – но не говоря за амфетамините или „крак“ – а, или за която и да е друга смъртоносна детска игра от този род.

Вместо тях, можете да се възползвате от онези стимулиращи вещества във вашият организъм, които се отделят , когато се смеете или пеете, или танцувате, или тичате, или прегръщате някого. Когато правите това, химическият състав във вашето тяло се променя и получавате нова биоинжекция от мотивация и енергия.“

 

  1. Нова земя. Екхарт Толе

Според Опра Уинфри, която чете много, това е една от най-ценните книги винаги стояща на нощното й шкафче. Тази книга ме промени и то основно само с едно прочитане.

Ако искате да разберете нещо за ЕГОТО, това е книгата.

 

 

#БОНУС: Анатомия на зависимостите. Иво Андреев

Тази книга трансформира.

В страниците на тази книга ще намерите стотици причини,
които ще ви мотивират да поискате да се измъкнете от привидната идилия ( всъщност капан), която създават
зависимостите. Причините ще бъдат предшествани от въпроси, които ще ви замислят и ще променят изцяло посоката на вашата мисъл, а десетките истински истории ще ви помогнат да повярвате,  че и вие можете да покорите най-важния връх в живота си – Себе си.

Съчетавайки новия начин на мислене, породен от въпросите, с вярата, затвърдена от историите, и желанието, подхранено от причините, тази книга гарантира едно – промяната на зависимостта в свобода!

И нека не забравяме коя е най-силната дума! Това е думата, която ни кара да наблюдаваме и мислим. Това е думата ЗАЩО.
Фундаменталната цел на тази книга е всеки един от читателите ѝ да открие и разпознае своето ЗАЩО,
а когато това се случи, как, кого и с какво ще станат ясни. За този, който има достатъчно голямо ЗАЩО,
средствата са само подробности!

 

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *